Trin 1 medlem

“Nice to know” – for begyndere i golfklubben

Som begynder i Værebro Golfklub behøver du ikke at have dit eget udstyr – bag med jern, køller osv. – fra start. Du kan fra gang til gang låne udstyr af klubben, og du har også mulighed for at låne et golfsæt med hjem, så du spiller med det samme hver gang. Men det er standardudstyr af ældre dato, der er ok til at komme i gang med, så vi opfordrer til at tage en snak med Kenneth i shoppen, når du er klar til at anskaffe dit eget sæt med bag, jern og køller. Han kan hjælpe dig med, hvilket udstyr der er det rigtige for dig.

Ting du dog bør anskaffe dig til en start er:

  • En handske. Ud over at hjælpe med at holde fast på køllen, så kan den også spare dig for vabler 🙂
  • Pitchfork. Pitchforken skal du bruge til at rette nedslagsmærker op på green.
  • Tee’s og bolde.

Af andre praktiske ting, man som begynder bør overveje at anskaffe, er fx golfsko, der bl.a. kan hjælpe med at stå ordentlig fast, når du slår til bolden.

Tilmelding til aktiviteterne

For alle nye medlemmer, hvor alt det med at komme i gang i en ny klub og melde sig til træning og begyndergolf/Ællingegolf er helt nyt, tilbyder vi et personligt infomøde. Er du interesseret i et personligt infomøde, så skriv til sekretariatet på info@vgk.dk hvilket tidspunkt der passer dig bedst, så vender vi tilbage med et forslag til et personligt møde.

For at have styr på antal deltagere til træning eller Ællingegolf søndag og mandag samt regelundervisning, skal du tilmelde dig de enkelte aktiviteter. Det sker via Golfbox, og det er også via Golfbox, at du booker tid på banen, hvis du vil ud at spille.

Du kommer ind på Golfbox enten via klubbens hjemmeside vgk.dk eller via hjemmesiden golf.dk. Du logger på Golfbox med dit medlemsnummer (163-xxxx) og dit password.

I Golfbox finder du dato og tidspunkt for Ællinge søndag / mandag og regelundervisning under menupunktet ’Klubturnering’ nederst i menulinjen til venstre. Du har mulighed for at sortere visningen af aktiviteter: Ud for ’Kategori’ er der en drop-down, hvor man kan vælge at få vist aktiviteter i kategorien ’Trin 1’. Med denne sortering vil du kun få vist de aktiviteter, der er relevant for Trin 1 medlemmer.

Oversigt over og tilmelding til holdtræning finder du i Golfbox i et modul, der hedder ProPlanner. Du kan se det på forsiden af Golfbox – “Pro Trænere i min klub (med GolfBox ProPlanner)”.

Når man her trykker på ’Se kurser’, mellemlander man lige på en side, hvor man skal klikke videre til ’Protrainer’. Inde i ProPlanner vælger man fx ’Alle protrænere’ og derefter ’Alle kurser’. Så får du en oversigt / liste med de kurser, du kan melde dig til.

Andetsteds her på siden finder du i øvrigt en brugervenlig guide til Golfbox, hvor du kan læse, hvordan du bruger Golfbox i praksis. Det kan være lidt indviklet de første par gange, men er du i tvivl om noget, så spørg enten sekretariatet eller Ællinge udvalget om hjælp, så skal de nok sørge for, at du får den hjælp og vejledning, du har brug for.

Ællingegolf / Begyndergolf

Alle nye trin 1 medlemmer kan melde sig til den ugentlige begyndergolf, hvor der spilles på Par-3-banen med en fadder. Og man kan melde sig til vores månedsarrangementer med ‘spil, spas og spis’.

Hvornår spiller vi?

Vi spiller begyndergolf på Par-3-banen to gange om ugen – hver søndag eftermiddag og hver mandag eftermiddag/aften.

Mødested er på gårdspladsen.

Den sidste mandag i april, maj, juni, august og september har vi ‘spil, spas og spis’. Vi spiller på Par-3-banen og spiser efterfølgende sammen i caféen.

Starttidspunktet kan variere hen over sæsonen – især om mandagen – da vi er nødt til at tage hensyn til, at vi skal have dagslys at spille i. Af Golfbox vil det fremgå, hvilket tidspunkt vi starter de enkelte dage, og det er også i Golfbox, du melder dig til.

Alle begyndere starter på Par-3-banen de første gange, og når du er kommet så langt med dit golfkørekort, at du er klar til spil på den store bane, vil begynderudvalget tildele dig en fadder/mentor. Du aftaler herefter selv med din fadder/mentor, hvornår I spiller.

Hvad er en fadder?

En fadder er en spiller fra Værebro Golfklub, og som er godkendt af begynderudvalget som fadder. En fadder skal i en runde hjælpe til, at begynderen lærer at:

  • begå sig på banen og holde tempo
  • passe på banen
  • overholde etikettereglerne, herunder sikkerhed for dig selv og andre.

Det skal fadderen gøre dels ved at være et godt eksempel, og dels ved at snakke med begynderen om, hvad der er hensigtsmæssigt at gøre, når man går rundt på banen, så man sikrer et godt flow i spillet.

Med sin underskrift på et scorekort er fadderen markør og skriver dermed under på, at spillet er foregået efter golfreglerne, og at scoren anført på kortet er korrekt.

En fadder skal derfor IKKE:

  • give instrukser eller råd i forhold til spillet (hvilket faktisk er en overtrædelse af regel 10.2)
  • være dommer (men anbefale at en tvivlssituation slås op i regelbogen)

FAQ for trin 1 medlemmer

I dette link finder du en række typiske spørgsmål og svar, som er relevante for trin 1 medlemmer / begyndere.

På aktivitetsoversigten i Golfbox kan man sortere på ‘Kategori’ – man kan fx vælge kun at se Trin 1 aktiviteter

Træning for Trin 1 medlemmer

Holdtræning
For Trin 1 medlemmer er holdtræning med golfklubbens træner en del af kontingentet til golfklubben, indtil golfkørekortet er bestået, og du dermed har fået adgang til den store bane.

Hvornår er der holdtræning?
Der vil være ’almindelig’ holdtræning flere dage i løbet af ugen. Det fremgår af Golfbox, hvilke dage og tidspunkter, der er holdtræning, og det er også i Golfbox, du melder dig til træningen.

Mødested ved holdtræning er driving range.

Du booker tid til holdtræning (og i øvrigt også til individuelle lektioner hos Kenneth) via Golfbox i et modul, der hedder ProPlanner. Du kan se det på forsiden af Golfbox – “Pro Trænere i min klub (med GolfBox ProPlanner)”.

Når man her trykker på ’Se kurser’ eller ’Bestil lektion’, mellemlander man lige på en side, hvor man skal klikke videre til ’Protrainer’. Inde i ProPlanner vælger man, hvilken pro – eller ’Alle protrænere’ – man vil se ledige kurser eller lektioner fra.
Som trin 1 medlem kan du fx vælge ’Alle protrænere’ og derefter ’Alle kurser’. Så får du en liste med de kurser, du kan melde dig til.

Regelundervisning – selvstudie

For at få golfkørekortet og dermed mulighed for at spille på stor bane skal man gennemføre en regelprøve. Det foregår som selvstudie, hvor man afslutter med at tage en regelprøve, der findes på Dansk Golf Unions hjemmeside.

Herunder er en kort vejledning til forløb og række links til diverse materiale om golfregler.

Selve golfreglerne kan du finde på hjemmesiden for R&A (Royal and Ancient, som er dem, der fastlægger golfreglerne for os alle): <https://www.randa.org/da-DK/rog/the-rules-of-golf>

Man kan også hente en app til mobiltelefonen – det kan godt betale sig. Hent den hvor du normalt henter dine apps. Bare søg på golfregler og vælg så appen fra R&A. Så har du altid reglerne ved hånden.

Der er mange måder at lære reglerne på, og det er op til dig, hvordan du helst vil gøre. Du kan vælge bare at læse golfreglerne fra en ende af. Det er måske ikke det letteste. I appen og på R&A’s hjemmeside er der skelnet  mellem den fulde udgave af reglerne og ”spillerudgaven”. Det er Spillerudgaven du skal bruge til evt at slå op i. Et anbefalet forløb, som nok er lettere, er skitseret herunder.

Efter at have hentet app’en, går du ind på Dansk Golf Unions hjemmeside med undervisningsmateriale <https://www.danskgolfunion.dk/undervisning-0>.

Her finder du bl.a. kurset ‘Rundt på banen med golfreglerne’, hvor en tegning illustrerer, hvor på banen de forskellige golfregler kan komme i spil. Det er et godt sted at starte.

Længere nede på DGU’s hjemmeside med golfregler/undervisning finder du punktet ‘Begynderundervisning’ <https://www.danskgolfunion.dk/begynderundervisning>. Her finder du DGU’s undervisningsmateriale og bl.a. også nogle videoklip, der beskriver, hvordan man skal forholde sig / komme videre med goldspillet i forskellige situationer.

Når du synes, du er klar, kan du tage prøven som findes på golf.dk. Når du er færdig med spørgsmålene, skal du angive, at det er led i et regelkursus, og skrive dit navn (og gerne medlemsnummer bagefter).
Derefter bliver der sendt en mail til regel- og handicapudvalget i klubben, og du får selv en mail som beviser, at du har svaret på prøven. Der er link til regelprøven her: <https://www.golf.dk/regelproeve>

Hvis du har spørgsmål til ovenstående, kan du skrive til klubbens regel- og handicapudvalg på mailadressen: rh@vgk.dk.

Golfkørekort og hvad så?

Når du har fået dit golfkørekort, så er du klar til at fortsætte din golfrejse, og næste trin vil typisk være indmeldelse i klub 37+, som er en klub i klubben, som hjælper dig videre med dit medlemskab.

Klub 37+ arrangerer bl.a. spil på både stor og lille bane en gang om ugen, samt månedsarrangement med spil og fælles spisning bagefter, og også nogle små konkurrencer, hvor der kan vindes lidt præmier og laves lidt sjov. Læs mere om klub 37+ i deres egen brochure.

Golf.dk / Golfbox

Som medlem af Værebro Golfklub kan du logge på Golfbox. Det kan du gøre via golf.dk, hvor der er et login-felt på forsiden, men man kan også hente en (gratis) app til sin smartphone.

Det er på Golfbox, man booker tid på banen eller en træningstid hos pro’en. Det er også her, man finder en samlet liste over klubbens turneringer og arrangementer i løbet af året – og her man tilmelder sig. Det gælder også Ællingegolf og regelkurser.

Du logger på Golfbox med dit medlemsnr. (fx 163-9999) og skal ved oprettelsen vælge et password. Du kan i øvrigt altid skifte adgangskode på Golfbox under “Min forside /ret profil.”

Klik her for at åbne vejledning til Golfbox

 

Særligt medlemsområde her på vgk.dk

Nogle oplysninger her på vgk.dk er primært forbeholdt klubbens medlemmer, og derfor skal man logge ind som medlem for at kunne se oplysningerne. Det er bl.a. referater fra generalforsamlinger, budgetter og regnskaber osv.

Du logger på medlemsområdet “Medlemslogin” – det er øverst til højre på forsiden – med username: vgk163 / password: vgk2018