Par 3 banen generelt

Du skal altid huske at booke en tid på Golfbox ved spil på Par 3 banen, da der kan være forskellige arrangementer som blokerer banen.

Par 3 banen er åben for pay-and-play – dvs. alle er velkomne til at prøve kræfter med golfspillet mod betaling af green fee.

Og det er rigtig golf, man spiller på Værebros Par 3 bane! Banen er anlagt i et smukt kuperet terræn, og alle 9 huller har en længde og udformning, så de er udfordrende for spillere på alle niveauer.

Hul 1 har tee-sted lige bag klubhuset ved siden af putting green, og her er der ikke de store problemer, hvis man holder sig fri af træerne. Men allerede på hul 2 møder man Par 3 banens sværeste hul. Der er 160 meter fra gul tee til midten af green, og det er 160 kuperede meter. Fra tee-stedet går det ned ad bakke, men de sidste 70 meter til green går rimelig stejlt op ad bakke. Pas på Out of bounds både i højre side og bag ved green.

Hul 3 er også 160 meter fra gul tee, men de går til gengæld let ned af bakke hele vejen. Hold øje med evt. trafik (biler, cykler, heste) ude på vejen – trafikken har fortrinsret, og man må ikke slå til bolden, når der er fare for at ramme nogen på vejen.

Banens korteste og måske smukkeste hul møder man på hul 4. Det er 110 meter fra gul tee, og man står højt og kigger ned på green. Et vandhul og en greenbunker kan måske spolere idyllen?

Fra hul 5’s tee-sted er der udsigt ud over hestefolde, driving range og de første par huller på den store bane. Hul 6 er Par 3 banens længste hul: 170 meter fra gul tee og 145 meter fra rød tee. Og en lille bakke før green gør, at det er kun toppen af flaget, man kan se fra tee-stedet.

Fra hul 6 er det hen over vejen til hul 7, der er 135 meter langt fra gul tee. Her spiller man ind – eller rettere op –  til en green, der ligger højere end tee-stedet. Hul 8’s tee-sted er “nabo” til en lille sø med springvand, og derfra har man 140 meter til green. Bag green løber Kildebækvej, og lige som på hul 3 skal man være opmærksom på evt. trafik på vejen, inden man slår til bolden.

På hul 9 er man tilbage på toppen af terrænet. Rough’en ned mod hul 8 kan være svær at komme ud af, så her gælder det om at vælge den lige vej mod flaget. En bunker til højre før green kan være svær at se på afstand, og det samme kan de to fordybninger i terrænet lige til venstre for green.

Stien ind mellem træerne fører tilbage til klubhuset.